Фирма за почистване или домашна помощница?

Когато става дума за почистване в дома всяка домакиня дава всичко от себе си, но освен всичко друго е майка и работеща жена. Това е причината понякога жените чисто физически да не успяват да се справят с много бройните си задължения. В подобни моменти фирмите за почистване и домашните помощници са изключително важни. В случай, че се питате кой от двата варианта е по – удачен, само можем да потвърдим, че и единия и другия е съпроводен със своите предимства и недостатъци.

Съществуват много фирми предлагащо качествени почистващи услуги на апартаменти, къщи, дворове… В зависимост от нуждите на вашия дом професионалните фирми за почистване предлагат специализирани машини и квалифицирани чистачи, които вършат прецизно работата си с безвредни за вашето здраве препарати. Почистващите фирми разполагат с големи екипи, изключително подходящи за почистване на големи обекти. Фирмите предлагащи професионално почистване, освен всичко друго приемат и рекламации. Ако се окаже, че работата не е свършена според очакванията ви всяка фирма предлага обезщетение. При някои то се състои в повторно почистване, а при други връщане на заплатената сума. При непредвиден инциденти фирмите винаги предлагат обезщетение на клиента си, което не може да се каже за домашната помощница.

Предимството да наемете домашна помощница е заплащането на по – малка сума. Това което крие известна опасност е, че много хора могат да се представят за професионални чистачи, но почти никой от тях не разполага с лиценз, няма нает офис, няма открита фирма и не плащат неустойки. Като цяло е доста трудно да откриете чистач отговарящ на всички тези условия. Но това не означава, че няма да откриете човек, който да почисти дома ви. При всички положения ще намерите домашна помощница, която освен да почиства ще ви помага с готвенето, прането, пазаруването и куп други домашни задължения. Огромен риск се крие зад факта, че с домашната помощница не подписвате никакъв договор, и всичко остава въпрос на доверие. Ако се случи така, че имате нужда от нея, а тя не е на разположение в този момент, какво ще правите тогава?

Вие сами може да прецените кои от предлаганите услуги са ви необходими и кой от двата варианта е по – надежден.

Вашият коментар