Фирма за почистване – съвети при избора

Днес почистващата индустрия е изключително развита и предлага разнообразни почистващи услуги в зависимост от нуждите на клиента. Почистване на жилища, почистване на търговски обекти, килими и тапицерии, почистване на басейни,  комини и много други.

Благодарение на съвременния начин на живот, фирмите предлагащи почистващи услуги имат възможността да се развиват и усъвършенстват. В една семейна двойка вече е рядкост жената да стои в къщи и да се грижи за домакинството. Поради тази причина все повече семейства и не само,  се обръщат към фирми предлагащи почистващи услуги.

Както при фирмите за хамали студенти, така и при почистващите такива, трябва да обърнете внимание на определени характеристики:

Застраховат ли имуществото ви?

Това, което е от съществено значение  за всеки един потребител е дали при  повреда на имуществото, фирмата за почистване поема  разходите по възстановяването. Служителите винаги са изключително предпазливи, но инциденти се случват, и някой трябва да поеме отговорност за тях. Това не трябва да бъдете вие, а фирмата, която сте наели.

Как да разпознаете служителите, които сте наели?

Нерядко се случват измами и дори обири, когато наемете фирма предлагаща подобен вид услуги и не само . Това не се случва само във филмите. Измамниците са станали доста изобретателни, и вие трябва да бъдете подготвени. Когато автомобила на почистващата компания пристигне, той трябва да има надпис с името на фирмата, служителите също трябва да бъдат със специално работно облекло с такъв надпис, и не на последно място те трябва да ви предоставят разрешително за извършване на съответната дейност. Ако всичко това е налице, спокойно може да поканите служителите да се захващат с почистването.

Кой купува консумативите?

Ако при уговорка с фирмата за почистване служителя ви посъветва да закупите необходимите за почистване консумативи, просто затворете телефона и наберете номер на друга фирма. Всяка една фирма с добра репутация предлагаща подобен тип услуги предоставя всички необходими за извършване на процедурата материали и препарати. Дори по – голям процент от квалифицираните форми предлагат почистване с екологично чисти субстанции, които вредят на здравето при пряк контакт.

Имате ли възможност да направите рекламация?

Всяка една фирма за почистване се стреми към съвършенство при извършване на дадена услуга, но понякога се случва, така че клиента остава недоволен. Какво се случва тогава? Фирмата трябва да ви уведоми още преди да е изпратила служителите във вашия дом , че при не качествено обслужване, служителите ще извършат почистването още веднъж безплатно, като наблегнат на пропуските си. Когато договаряте конкретните условия, разговаряйте с реален човек, не извършвайте контакта чрез и – мейл или гласови съобщения.

В случай че фирмата за почистване, на която сте се спрели отговаря на всички тези критерии, то трябва да сте спокойни, че работата ще бъде свършена качествено и в срок.

Вашият коментар