Ръководство при ценообразуване на почистващи услуги

Колко ще струва, за да почистите вашия дом? Отговорът на този въпрос зависи от редица фактори, които най – общо се свеждат до размера на жилището, специфичните задачи, които възлагате на чистача и броя на работниците, които имате намерение да наемете. Не съществува стандартен индекс при сформирането на ценовия разпис. Обикновено плащането се извършва при извършена услуга за определено време т.е. заплащане на час.

Единствения начин за изчисляване на най – добрата възможна цена за вас самите се извършва въз основа на вида услуги, от които се нуждаете. Важна е и съпоставката на ценовия диапазон, в който варират цените на услугите при различните доставчици на почистващи услуги. Без значение какви методи използват различните фирми за почистване, за да предоставят качествено обслужване, вие трябва да получите индивидуално изработена оферта съответстваща на вашите нужди и изисквания.

Когато сравнявате различните фирми за почистване се доверявайте само и единствено на собствената си преценка. Всички реклами, с които ще се сблъскате по пътя към истината ще бъдат изключително лъскави, създавайки впечатление, че всичко е прекалено хубаво, за да е истина. За жалост това е така! Избирайки почистващ персонал за дома си, освен за цени и качество помислете и за това дали ще се чувствате комфортно в компанията на чистачите, когато извършват дейността, за която са в дома ви. Обърнете внимание на начинът, по който почистващия персонал третира имуществото ви.

При сформиране на конкретни цени за почистване на имуществото обърнете внимание на услугите, които са в раздела „екстри“. Някои от фирмите може да ви предложат безплатно измиване на чиниите, или изхвърляне на боклука, а това не е за пренебрегване. Някои от „екстра“ услугите включват : оправяне на легла, смяна на чаршафите, гладене, почистване на готварска печка, почистване на хладилник, почистване на щори и шкафове. Всяко едно от тези задължения е достатъчно досадно за всеки един, така че за вас ще бъде истинско удоволствие някой друг да го свърши вместо вас и то безплатно.

Никога не пропускайте прочитането на редовете, под които ще поставите подписа си. Уверете се, че на хартия присъстват всички елементи от словесните ви дискусии, за да може да се защитите, ако се наложи.

Начини за намаляване на разходите

Ако бюджетът се превърне в проблем, има няколко неща, които може да направите, за да се сведат до минимум разходите за услугата почистване.

Преди да пристигнат професионалните чистачи направете едно бързо почистване. Това може и да ви звучи глупаво, но имайки предвид, че плащате на час определено ще съкратите престоя на чистачите, ако предварително сте събрали пръснатите играчки по пода, небрежно захвърлените дрехи на канапето, чашите и чиниите по масата и подобни дреболии. На пръв поглед нищо работа, но струва пари, които ще излязат от вашия джоб. Оставете професионалистите да свършат тежката работа, като почистване на банята, полиране на пода, забърсване на праха от високите рафтове, измиване на прозорците и други подобни.

Ограничете посещенията на чистачите до два, три пъти месечно, за да извършат основното почиствате. Ако искате да ограничите разходите и вие трябва да хванете прахосмукачката и парцала.

Придържайте се към редовен график за почистване. Освен идеално почистен дом, той ще осигури и по – дълъг живот на вашите мебели и подови настилки, което е добра инвестиция в дългосрочен план.